مهمترین فاکتور در تعیین کیفیت زغال کبابی انتخاب نوع چوب است که با توجه به اینکه انواع مختلفی از چوب برای تولید زغال مصرف می شود، کیفیت زغال تولیدی بستگی به کیفیت چوب دارد و هر چه جنس چوب محکمتر و فشرده تر باشد، زغال تولیدی نیز از کیفیت و ماندگاری بالاتری برخوردار است.
انواع زغال گردو، زغال لیمو، زغال بلوط از کیفیت خوبی برخوردار هستند و به سبب اینکه چوب مرغوبی دارند، در مدت طولانی می سوزند و حرارت بالایی را تولید می کنند، این نوع زغالها به راحتی شکسته و خرد نمی شوند و مقاومت بالایی دارند.
عوامل مختلف و متعددی در تعیین قیمت زغال کبابی و همچنین زغال گردو تاثیر دارند و از جمله مهمترین آنها نوع زغال می باشد که با توجه به اینکه از انواع مختلفی از چوب با کیفیتهای متفاوت تولید می شود، بسته به استحکام و ماندگاری که دارد با قیمتهای متفاوتی عرضه می گردد، همچنین زغال کبابی به روشهای مختلفی تولید می شود که در این مورد نیز انواع زغال با توجه به هزینه های تولید و کیفیت و عوامل دیگر قیمت گذاری می شوند.
زغال کبابی به صورت فشرده نیز تولید می شود و این نوع زغال نیز کیفیت خوبی دارد و از آسیاب کردن چوبهای دور ریختنی به دست می آید که طی مراحل مختلف و با کمک دستگاه از فشرده سازی خاکه اره، خاکه زغال و غیره تولید می شود.
برخی انواع زغال به صورت سنتی تولید می شوند، که حاصل سوختن طبیعی چوب هستند و در این روش هر چند زغال مرغوبی به دست می آید اما به سبب مصرف بی رویه چوب و قطع درختان مناسب نمی باشد.
زغال کبابی خودسوز
با تکنولوژی جدیدی، زغال خودسوز کبابی تولید می شود، که این باعث شده ماندگاری آن افزایش پیدا کند و برای ساخت آن طی فرایندهایی هیدروژن گیری انجام می شود و سپس به صورت کامل اکسیژن از زغال خارج می شود، لذا زغال به دست آمده به دریافت اکسیژن علاقه دارد و جاذب اکسیژن می باشد.
با حذف اکسیژن از آتش، بدیهی است که آتش خاموش می شود و اگر به آن اکسیژن بیشتری اضافه گردد، آتش شعله ورتر و شدیدتر می شود بنابرین اگر از زغال اکسیژن گرفته شود، باعث می شود زغال از محیط اکسیژن را دریافت کند و در هنگام روشن شدن با جذب اکسیژن محیط به راحتی آتش بگیرد و به مدت طولانی بسوزد و تا وقتی که جذب اکسیژن از محیط انجام می شود، آتش زغال ادامه پیدا می کند.
امروزه با پیشرفت گسترده ای که در صنعت زغال چوب انجام شده ما شاهد تولید زغالهای مختلفی با انواع چوب درختان و ضایعات چوبی هستیم زغال کبابی خودسوز بدون بو و دود می باشد و نوع جدیدی از زغال کبابی محسوب می شود و همان طور که از نامش مشخص است به صورت خود سوز می باشد، یعنی با روشن شدن و اولین جرقه به صورت خودکار شروع به سوختن می کند و به مدت طولانی روشن می ماند.
زغالهای خودسوز نسبت به انواع زغالهای معمولی حرارت ایجاد شده توسط آنها 2 تا 4 برابر می باشد و 4 برابر زغالهای معمولی گرما تولید می کنند، که این می تواند برای زغال های کبابی و قلیان بسیار مهم باشد.
زغال کبابی تهران
همان گونه که اکثر شما عزیزان می دانید در گذشته از زغال چوب برای ساخت باروت استفاده می شد و دانشمندان دریافته بودند که زغال در معرض حرارت شدید حالتی پیدا می کند که نیروی جذب گازش بیشتر می شود و در جنگ جهانی اول نیز از این اکتشاف برای ساخت ماسک ضد گاز استفاده شد که امروزه آن را زغال زنده می نامند و جالب تر آنکه یکی از مهم ترین خواص زغال زنده این است که با وجود جذب فراوان گازهای سمی اکسیژن هوا را به مقدار بسیار ناچیزی جذب می کند و با زدن آن ماسکها می توان به راحتی نفس کشید.
کباب درست کردن این روزها به یک سرگرمی برای دور همیها تبدیل شده است و بیشترین مصرف زغال، مصرف زغال کبابی تهران است که جز پرفروش ترین و با کیفیت ترین زغالها در حیطه پخت و پز به حساب می آیند و جالب است بدانید یکی از کاربردهای اصلی زغال که اکثر افراد آن را نمی دانند در تهیه فولاد است که این مبحث بسیار پیچیده بوده و در این مقاله در مورد آن صحبت نمی شود.
جالب است بدانید که اولین امتحان برای خرید زغال گردو جهرم خوب فشار دادن آن از روی پلاستیک است تا ببنید بزرگ و قلوه ای هستند یا ریز و کوچه زیرا اگر از سایز نرمال کوچک تر باشد به درد نمی خورد و همچنین اگر در هنگام فشار دادن زغال، زغال پودر شود یا درون بسته بندی زغال پودر زیادی باشد یعنی از کیفیت خوبی برخوردار نیست و نکته ی دیگر اینکه به شکل و بافت زغال نیز باید توجه کنید زیرا زغالهایی که بافت یکدست دارند از کیفیت بهتری برخوردار هستند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.