فروش زغال لیمو سکه به صورت جزئی و عمده صورت می گیرد.
زغال سکه ای گونه ای از زغال هاست که مصرف زیادی در ایران داشته و این زغال بیشتر در سفره خانه ها برای چاق کردن قلیان مورد استفاده قرار می گیرد.
از عوامل موثر در قیمت زغال به وزن آن در هنگام خرید می توان اشاره کرد.
زغالی که در تهیه آن از مواد شیمیایی استفاده نشده باشد از کیفیت مطلوب تری برخوردار است.
زغال های مجلسی و قلیانی قیمت بالاتری نسبت به زغال های کبابی دارند زیرا برای درست کردن کباب از زغال زیادی استفاده می شود و استفاده از زغال بسیار مرغوب برای کباب کاری غیر عقلانی است. اما باز هم برای زغال کبابی از چوب های مناسبی استفاده می شود که هنگام سوختن پودر نشوند و برای مدت زیادی گرما تولید کنند.
زغال لیمو چیست؟
مهمترین ویژگی زغال لیمو این است که دوام بالایی داشته و حرارت زیادتری تولید می کند. همچنین گازهای سمی زغال لیمو بسیار کمتر از زغال فشرده و زغال کبابی است.
زغال ماده ای سبک، شکننده و به رنگ سیاه. که اگر ابزار در آن دخالت نداشته باشد شکل هندسی نامعلومی دارد.
این ماده از نیم سوختن چوب یا دیگر اندام های گیاهی و جانوری به دست می آید که ترکیبات این ماده حدود ۸۵ تا ۹۸ درصد از کربن می باشد.
علت آنکه از نیم سوز کردن چوب یا استخوان حیوان زغال به دست می آید این است که به دلیل حرارت بالا جسم جامد آب و گازهای نهفته خود را از دست داده و باقی مانده آن را به اسم زغال می شناسیم.
کربن عنصری شیمیایی است که عدد اتمی آن ۶ می باشد. همچنین کربن از عنصر غیر فلزی و فراوان در طبیعت است.
واژه لاتین carbo به معنی زغال چوب که در دوران پیش از تاریخ میلادی کشف شده و مردم از آن زمان تا به اکنون از این ماده برای سوختن و تولید حرارت استفاده می کنند.
این محصول از سوزاندن تنه درخت مرکبات به ویژه لیمو درست می شود و یک کاربرد زغال لیمو سکه ای قابل استفاده برای قلیان بوده است.
انواع زغال لیمو در ایران
از انواع زغال لیمو می توان به زغال های سکه ای، زغال قلم، زغال برشی یا چهار برش، زغال کافه ای، زغال مجلسی و زغال کبابی اشاره کرد.
زغال لیمو نوعی زغال چوب آلی، براق، سیاه و بدون شکاف است که هنگام شکستن صدایی فلزی تولید می کند.
۷۸ درصد وزن این زغال را کربن تشکیل داده که این کربن خالص و بدون سولفور است.
در زغال چوب علاوه بر کربن ۱۰ تا ۱۸ درصد هیدروژن، نیتروژن و اکسیژن است که در دمای ۸۷۵ درجه سانتی گراد از زغال جدا می شوند.
معمولا آب موجود در زغال بین ۵ تا ۸ درصد متغیر است که این تغییر به درجه حرارت و رطوبت هوا بستگی دارد.
برای زغال قلیان از چوب های مرغوب تری همچون لیمو، پسته، نارنج و سیب استفاده می کنند که در هنگام سوختن بوی مطلوبی دارند.
برای تولید زغال لیمو به غیر از حرارت به فشار حرارتی بالایی برای تهیه زغال با کیفیت نیاز داریم و فشار حرارتی بالا توسط کوره های قدرتمند به دست می آید.
فشار کوره در کیفیت زغال بسیار موثر است اگر زغال قلیانی یا زغال لیموی شما دچار شکستگی شود با توجه به حساسیت مشتری ها در بازار با افت قیمت زیادی مواجه می شوید.
اگر زغال لیمو به رنگ سیاه یکدست باشد این معنی را ندارد که زغال خالص از کربن و گرافیت است.
اگر عمل گازگیری در زغال به طور کامل انجام نگیرد زغال خام بوده و موقع سرخ شدن بر روی گاز با تکه تکه شدن زغال یا پریدن تکه هایی از آن همراه است.
تولید زغال لیمو از حساسیت بالایی برخوردار بوده و وقتی مصرف کننده قصد استفاده از آن را دارد اگر خامی زیادی داشته باشد با دود همراه است.
اگر به زیر پوست زغال لیمو دقت کنید رشته های نازکی به رنگ قهوه ای بر روی زغال نقش بسته اند که نشان از نامرغوب بودن زغال می دهد.
زغال لیمو سکه چگونه است؟
به زغال های کوچکی که دارای شکل مکعبی با ارتفاع کم هستند زغال لیمو سکه ای گفته می شود که کاربرد زیادی در قهوه خانه برای چاق کردن قلیان دارند.
زغال سکه ای یکی از بهترین نوع برشی از زغال بوده که کیفیت بسیار بالایی دارد.
این محصول از سوزاندن تنه درخت مرکبات به ویژه لیمو درست می شود. یک کاربرد زغال لیمو سکه ای قابل استفاده برای قلیان بوده است.
قدم اول برای تشخیص زغال خوب مواد اولیه آن و نحوه تولید زغال بوده است. که تنوع تولید زغال در شرایط متفاوت آب و هوایی مختلف بوده و همچنین نوع چوب تعیین کننده یک زغال خوب است.
اصلی ترین ماده موجود در زغال خاک زغال بوده که با مواد ارگانیک مخلوط می شود بعد آنها را برای خشک کردن و دادن رطوبت یکنواخت به دستگاه های خشک کن فرستاده و دستگاه های تولید زغال باعث خشک شدن آنها می شود و چون رطوبت یکسانی دارند دارای کیفیت مطلوبی خواهند بود.
از عوامل موثر در کیفیت زغال گذشته از نوع مواد اولیه استفاده شده در تولید زغال کیفیت عملکرد کوزه زغال نیز بر روی کیفیت آن تاثیر می گذارد. همچنین میزان خاکستر، خصوصیات فیزیکی مواد خام و میزان رطوبت نیز بر روی کیفیت زغال بی تاثیر نیستند.
درصد کربن زغال سکه ۹۵ درصد و درصد رطوبت آن کمتر از ۵ درصد، قطر استوانه به شکل زغال ویزه و لوله به قطر ۲ الی ۴ سانتیمتر.
اگر در تولید زغال های قلیانی از مونواکسید کربن استفاده شده باشد این ماده در موقع استفاده و کشیدن قلیان باعث سردرد می شود. به خاطر همین در تولید زغال های لیمو سکه ای از مونواکسید کربن استفاده نمی شود.
زمان لازم برای پخت زغال لیمو در کوره های سنتی معمولا بین ۱۸ تا ۲۵ روز می باشد ولی در کوره های صنعتی حداکثر ۳ روز طول می کشد.
در روش صنعتی برای تولید زغال از دستگاه های زیر استفاده می شود: دستگاه الک، دستگاه خشک کن، دستگاه آسیاب و کوره. که انواع زغال: زغال فشرده یا چینی، زغال لیمو یا قلیانی و زغال کافه ای یا قهوه خانه ای را می توان به همین روش تولید کرد.
شرکت ها و کارخانه های زیادی در زمینه تولید و صادرات زغال فعالیت دارند و از مهم ترین ویژگی زغال های تولید این کارخانه ها می توان گفت: ۱_ بدون جرقه و بدون سردرد. ۲_ بدون استفاده از مواد شیمیایی ۳_ بدون گاز و بوی بد ۴_ با خاکستر خیلی کم. ۵_ بدون صمغ ۶_ دارای حرارت بالا.
مزیت های زغال لیمو سکه
مهمترین ویژگی زغال لیمو سکه ای این است که دوام بالایی داشته و حرارت زیادتری تولید می کند.
همچنین از مزیت زغال لیمو سکه می توان گفت که گازهای سمی زغال لیمو بسیار کمتر از زغال فشرده و زغال کبابی است.
مدت سوختن زغال لیمو سکه ای دو برابر زغال معمولی بوده و حرارت این زغال حدود ۱۴۰ درصد زغال معمولی است.
سود حاصل از فروش این زغال دو برابر زغال های دیگر است که این خود باعث مقرون به صرفه بودن این محصول می شود.
یکی دیگر از ویژگی های زغال خوب این است که باید بتواند شعله را در خود نگه دارد و دارای دوام بالایی باشد.
کیفیت زغال ها بستگی به چوب درختان استفاده شده در تولیدش بستگی دارد که برای تولید زغال از چوب درختانی مثل بلوط، انجیر، مرکبات، لیمو شیرین، لیمو ترش و پرتغال استفاده می شود.
اما باید گفت که زغال چوب درخت انجیر از چوب درخت لیمو کیفیت بیشتری دارد ولی به خاطر تقاضای بیشتر و طرفداران بیشتر برای زغال چوب لیمو باعث شده است که زغال چوب انجیر کمتر تولید شود.
بررسی سوختن و ایجاد شعله در زغال لیمو سکه
از انواع زغال ها می توان موارد زیر را نام برد زغال های لیمو، پسته، کبابی، بامبو، قلیان، مجلسی یا وافوری، سفید و قالب. اما در بین این ها زغال های کبابی و لیمو بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.
شعله یا اخگر کوچک ترین شکل آتش بوده و وقتی که شعله سر بکشد و شعله های دیگر را به وجود آورد آتش گفته می شود.
وقتی که در اثر گرم شدن یک نقطه یا محل گازهایی ایجاد شود و این گازها بسوزد شعله ایجاد می شود.
زغال لیمو سکه مخصوص قلیان چاق کردن است وقتی که قلیان را آماده کردید نوبت به آماده کردن زغال می رسد که برای اینکار باید به مدت ۱۰ دقیقه آنها را روی اجاق گاز قرار داد که سرخ می شود بعد برای قلیان استفاده می کنند که در حین کشیدن به خاطر سوختن گازهای موجود در زغال لیمو دود کرده و شعله ایجاد می کند.
بهترین نوع زغال برای قهوه خانه ها و قلیان زغال درختان معطر مانند پرتغال و لیمو و غیره است. این زغال ها به صورت بسته بندی شده نیز به بازار عرضه می شود که طرفداران زیادی دارد این زغال ها در فصل گرم سال در بازار کم می شود.
در سفره خانه ها معمولا از زغال بلوط، لیمو و پسته استفاده می شود.
زغال پسته موقع روشن شدن جرقه می زند و زود خاموش می شود اما گاز های سمی این زغال بسیار کم است به همین دلیل موقع استفاده از این نوع زغال برای قلیان سر درد ندارد.
قیمت زغال رابطه مستقیم با شعله، میزان حرارت، گاز های سمی زغال و نحوه سوختن آن دارد به طور مثال زغال انجیر و بلوط از نظر قیمتی نسبت به زغال پسته و لیمو ارزان تر است.
زغالی که برای قلیان استفاده می شود باید زود روشن و سرخ شود، نباید خام باشد و تکه ای از آن مشکی باشد چون باعث سر درد و سر گیجه می شود. با توجه به نزدیک بودن افراد به قلیان و یا اینکه قلیان معمولا در داخل خانه ها قرار دارد اگر جرقه بزند موجب سوختن لباس ها، فرش یا مبل و یا دیگر وسایل منزل می شود.
زغال قلیان نباید دود داشته باشد چرا که دود زغال باعث بد مزه شدن قلیان می شود
زغالی که برای قلیان استفاده می شود باید مدت زیادتری از زغال های کبابی دوام بیاورد و زود خاموش نشود و همچنین برای روشن ماندن نیز نباید به باد زدن احتیاج داشته باشد.
بهترین چوب برای زغال قلیان چوب مرکبات است. چوب مرکبات ترک ندارد زیرا ترک باعث می شود زغال زود پودر شود همچنین ترک در زغال موجب خام سوختن زغال می شود.
زغال مرغوب باید به صورت یکنواخت بسوزد و حرارت مداوم داشته باشد.
بیشترین مورد زغال لیمو سکه
زغال لیمو بهترین نوع زغال برای قلیان است و در سفره خانه ها این نوع زغال بسیار کاربردی بوده و دارای طرفداران بی شماری است.
امروزه میزان استفاده از قلیان در بین جوانان زیاد است به خاطر همین همه به دنبال زغالی با کیفیت و مرغوب هستند که برای قلیان مناسب باشد و زیاد دود کند.
از مهم ترین ویژگی های زغال لیمو می توان موارد زیر را نام برد: دوام بالا، حرارت بالا، خاکستر کمی دارد، هنگام سوختن جرقه ندارد، دیر خاموش شده و زود سرخ می شود.
اگر چه از زغال لیمو برای مواردی همچون کباب پختن و چای دم کردن نیز می توان استفاده کرد اما با توجه به قیمت بالای این زغال از نظر اقتصادی به صرفه نیست و بهتر است از زغالی که مخصوص کباب است استفاده کنیم همچنین برای قلیان نیز استفاده از زغال کبابی عاقلانه نیست زیرا این زغال ها زود خاموش می شوند، گاز دارند و دود می کنند، خاکستر زیادی را بر روی قلیان ایجاد می کند و باعث بد مزه و بد طعم شدن قلیان می شود.
سفارش خرید زغال لیمو سکه
خرید زغال لیمو سکه به صورت عمده و جزئی و به صورت بسته بندی یا به صورت فله انجام می شود.
شکل خرید یعنی خرید به صورت عمده یا جزئی، کیفیت زغال، جنس چوب به کار رفته شده، روش های تولید، نوع زغال، بسته بندی آن، مقدار خرید و غیره از عواملی هستتد که بر روی قیمت زغال تاثیر می گذارند.
قیمت زغال لیمو در ایران بسیار مختلف است ولی می توانید با کیفیت ترین زغال را از همه جهت از طریق سایت های اینترنتی اطلاعات لازم را به دست آورده و در صورت تمایل سفارش خود را از طریق اینترنت انجام دهید.
برای خرید زغال می توان به شکل حضوری و مستقیم از فروشگاه ها و نمایندگی ها یا به صورت غیر حضوری و آنلاین و بدون واسطه از طریق سایت های اینترنتی اقدام به تهیه آن کرد.
خرید بدون واسطه دارای ارزش اقتصادی است و باعث کاهش هزینه ها می شود.
یکی از بزرگترین تولید کنندگان زغال در ایران کارخانه های موجود در شهر جهرم هستند که آنها تولید انواع زغال از جمله زغال های کبابی، اجاقی، شومینه ای، سفره خانه ای، حبه ای، فشرده، مجلسی و قلمی را انجام می دهند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.