زغال فشرده عمده برای بسیاری از مشاغل کاربرد های فراوانی دارد. زغال فشرده به دو دسته تقسیم می شود: زغال فشرده معمولی و زغال فشرده ی چینی. هر کدام از این زغال ها ویژگی ها و کارایی های خاص خود را دارند. زغال فشرده ی معمولی از تنه، شاخه و حتی برگ درختان تولید می شود اما زغال فشرده ی چینی با هدف جلوگیری از قطع درختان و کمبود اکسیژن در کره ی زمین تولید و به بازار عرضه شد. زغال فشرده ی چینی را می توان از خاک اره، پوست گردو، شاخه های هرس شده ی درختان و … تولید کرد و همانطور که از نامش پیداست زادگاه اصلی اش کشور چین بوده است اما امروزه بسیاری از کارگاه های زغال سازی در ایران نیز آن را تولید و روانه ی بازار می کنند. در این مقاله بیشتر به مشخصات زغال فشرده، مدل های آن و مزیت های آن می پردازیم:
مشخصات زغال فشرده
اگر به مغازه ها بروید و بخواهید زغال فشرده بخرید، باید بدانید زغال فشرده مشخصات خاص خود را دارد، در اینجا به برخی از مشخصات این زغال می پردازیم ، ویژگی زغال فشرده عبارت است از:
- رنگ زغال فشرده مشکی و براق است، مشکی بودن این زغال ها به این دلیل است که کربن ماده ی اصلی در تولید زغال است و هرچه میزان کربن بیشتر باشد زغال بهتر می سوزد، زغال های فشرده بیشترین میزان کربن را دارند و به همین دلیل مشکی رنگ هستند. متاسفانه برخی از کارگاه های زغال سازی در اثر سهل انگاری زغال خود را بیش از اندازه می سوزانند که این موضوع باعث می شود زغال ها رنگ بور و کدری به خود بگیرند.
- زغال های فشرده دارای شکل های منظمی هستند و به اصطلاح بریکت شکل هستند. این به این معنی است که این زغال ها زمانی که در کوره قرار می گیرند با فشار زیاد شکل خاصی به خود می گیرند، برای مثال می توان گفت اکثر زغال های فشرده به شکل مکعب مستطیل هستند و در وسط خود سوراخ دارند.
- وقتی به بسته بندی زغال فشرده دقت می کنید این زغال ها هیچ گونه خاکه ای ندارند، این موضوع به خاطر این است که اولا بعد از اتمام مراحل زغال سازی زغال ها را از الک رد می کنند و دوما زغال های فشرده سفت هستند و در مسیر خاکه نمی شوند.
- برای تشخیص زغال فشرده می توانید آن را در دستتان فشار دهید، اگر زغال زود خرد شد معلوم است از نوع مرغوبی نیست اما اگر بیشتر دوام آورد کیفیت بالایی دارد.
مدل های زغال فشرده مرغوب
مدل زغال فشرده مرغوب را از دو جهت می توان بررسی کرد، یکی از این جهات عبارت است از: ۱. زغال فشرده ی چینی، ۲. زغال فشرده ی معمولی.
- زغال فشرده ی چینی با هدف قطع درختان تولید و روانه ی بازار شد این نوع زغال را می توان با کوچک ترین اجزای درخت تولید کرد، بعد از جمع آوری خاک اره، پوست گردو، شاخه ی هرس شده ی درختان و … همه ی آن ها را به صورت خاکه های چوب در می آورند و با کمک مواد چسبنده مانند سیمان و … آن ها به هم می چسبانند و در دستگاه های مخصوصی آن را فشرده کرده و به آن حرارت می دهند. زادگاه اصلی این زغال کشور چین بوده است و امروزه نیز هر چند کارگاه های زغال سازی زیادی آن را با کیفبت و قیمت مناسبی عرضه می کنند اما باز هم به عنوان کالایی صادراتی محسوب می شود که از کشور هایی مانند: چین، اندونزی، سنگاپور و … وارد ایران می شود.
- زغال فشرده ی معمولی: برای تولید این مدل زغال نیاز به قطع کردن درختان است و آن را داخل دستگاه هایی که هم فشار و هم حرارت به چوب وارد می کنند قرار می دهند و چوب تحت فشار بالا اما حرارت کم به زغال تبدیل می شود.
زغال فشرده را براساس استفاده نیز می توان به دو مدل تقسیم کرد، زغال فشرده ی مرغوب بر اساس این تقسیم بندی دارای دو مدل است که هر کدام بر اساس ویژگی هایی که دارند در مکان های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. این دو مدل عبارتند از:
- زغال کبابی: همانطور که از نامش پیداست برای درست کردن غذاهایی مانند کباب، جوجه کباب، بلال و … کاربرد دارد.
- زغال قلیانی: این نوع زغال برای قلیان مورد استفاده قرار می گیرد.
تفاوت این دو نوع زغال در دو چیز است: ۱. میزان نگهداری دما و حرارت، ۲. سایز زغال ها
- در مورد نگهداری حرارت می توان گفت زغال قلیانی بیشتر از زغال کبابی حرارت را در خود نگه می دارد که این یک مزیت برای زغال قلیانی محسوب می شود.
- سایز زغال قلیانی از زغال کبابی کمی بزرگتر است.
تفاوت زغال های فشرده گرد و معمولی
زغال فشرده ی گرد با زغال فشرده ی معمولی تفاوت هایی دارد، از جمله:
- زغال فشرده ی گرد در وسط خود دارای سوراخ است، این سوراخ به زغال کمک می کند نه تنها هوا را از اطراف جذب خود کند بلکه از وسط نیز هوا را به داخل خود بکشد. همانطور که می دانید هوا یکی از عناصر اصلی در سوختن است و این یک مزیت برای زغال محسوب می شود.
- زغال فشرده ی گرد حرارت را بیشتر در خود نگه می دارد، این به این دلیل است که بهتر و از تمامی جهات سوخته است.
- قیمت زغال فشرده ی گرد پایین تر و مناسب تر از سایر از زغال هاست و به همین دلیل نظر مشتریان را به خود جلب کرده است.
با تمام موارد بالا می توان نتیجه گرفت زغال فشرده گرد از زغال فشرده ی معمولی کمی بهتر است اما به طور کلی می توان گفت زغال فشرده از تمام زغال ها بهتر است.
کاربرد های زغال فشرده
اگر به زندگی روزمره ی خود فکر کنید متوجه می شوید که چقدر از زغال برای انجام کارهای مختلف استفاده کرده اید، کباب و جوجه کباب درست کرده اید یا به صورت غیر مستقیم از آن استفاده کرده مثلا به جگرکی رفته اید و جگر خورده اید، از بلالی بغل پارک بلال خریده اید، قلیان کشیده اید و … با دقت به این روند متوجه می شوید که تمام ما انسان ها از زغال استفاده های فراوانی کرده ایم.
در گذشته ای نه چندان دور مردم برای حمل و نقل نیز از زغال استفاده می کردند، همانطور که می دانید برخی از قطارها بودند که با نیروی سوختن زغال ها رو به جلو حرکت می کرده اند، این قطار ها اولین قطار هایی بودند که اختراع شدند اما با گذشت زمان و کشف سوخت هایی مانند بنزین، گازوئیل و … استفاده از این زغال ها کمتر شد.
امروزه در دو جا از زغال فشرده به صورت عمده استفاده می شود، کاربرد زغال فشرده در پایین گفته شده است:
- رستوران ها: رستوران ها، کباب سراها و جگر سرا ها از زغال برای پخت غذای خود استفاده می کنند و از آنجایی که هیچ زمانی نیست که این مکان ها بدون مشتری بمانند استفاده از زغال نیز در این مکان ها بسیار زیاد است. این افراد از زغال های کبابی برای کار خود بهره می برند.
- سفره خانه ها: سفره خانه های سنتی، چایخانه ها و کلا هر مکانی که در آن جا استفاده از قلیان مرسوم باشد از زغال قلیانی استفاده های فراوانی می کنند. متاسفانه قلیان کشیدن امروزه به تفریحی برای جوانان و نوجوانان تبدیل شده است و به همین دلیل می توان گفت استفاده از زغال قلیانی به صورت روز افزون بالا می رود.
زغال فشرده چه مزیت هایی دارد؟
مزیت زغال فشرده نسبت به برخی دیگر از انواع زغال مردم را به خرید این زغال ترغیب کرده است، برخی از مزیت های زغال فشرده عبارتند از:
- این زغال زود به خاکستر تبدیل نمی شود و این موضوع به این جهت حاصل شده است که در تولید زغال فشرده از فشار بالایی استفاده شده است و زغال کاملا به هم چسبیده است، بنابراین ذرات این زغال کاملا دست به هم داده اند و اجازه نمی دهند زغال زود به خاکستر تبدیل شود، برخی از انواع زغال را تنها یک بار می توانید استفاده کنید اما خاکستر نشدن این زغال باعث می شود بتوانید دوبار و یا حتی بیشتر از آن استفاده کنید.
- زغال فشرده حرارت را در خود نگه می دارد. وقتی به زغال فشرده برای اولین بار حرارت می دهید، این زغال به سادگی حرارت خود را از دست نمی دهد و به همین دلیل می تواند گزینه ی خوبی برای رستوران هایی باشد که از زغال برای مدتی طولانی استفاده می کنند.
- زغال فشرده در همه جا به یک اندازه گر می گیرد، برخی از انواع زغال هستند که در جاهایی از خود گر می گیرند و در جایی دیگر کاملا سرد هستند. زغال وسیله ای برای پخش دما و حرارت به صورت یکسان است و زغال های فشرده این کار را به خوبی انجام می دهند.
- استفاده از زغال فشرده به نفع کره ی زمین است، درست است که برای تولید زغال فشرده باید درختان را قطع کرد اما در تولید دیگر انواع زغال نمی توان از برگ درختان زغال تهیه کرد اما در تولید زغال فشرده برگ نیز به زغال تبدیل می شود واین یعنی جلوگیری از قطع درختان بیشتر.
- بدون بو بودن، زغال فشرده هیچ گونه بویی از خود ساطع نمی کند. بو دادن زغال باعث می شود لباس شما بوی نا مطبوعی بگیرد و زغال فشرده شما را از این موضوع در امان نگه می دارد.
- دود زا نبودن: زغال فشرده نسبت به دیگر انواع زغال دود کمتری از خود منتشر می کند.
- جرقه نزدن: جرقه زدن زغال ممکن است باعث شود کفش، لباس و یا دست و صورت شما بسوزد، جرقه جزئی جدایی ناپذیر از زغال است اما در زغال فشرده این جرقه ها به کمترین میزان خود رسیده اند.
- زغال فشرده دیر به خاکستر تبدیل می شود و در انتها خاکستری که از آن باقی می ماند خیلی کم است، اما می توان گفت تا آخرین تکه به خاکستر تبدیل می شود.
- زغال فشرده نسبت به دیگر زغال ها حرارت بالاتری دارد به همین دلیل پخت کباب و جوجه کباب روی آن سریع تر انجام می گیرد.
سرعت ایجاد شعله در زغال فشرده
بالا بودن سرعت ایجاد شعله در زغال های فشرده یکی دیگر از مزیت های آن است که می تواند مورد بحث قرار گیرد. برای درست کردن غذا روی زغال اولین قدم این است که زغال را شعله ور کنید و اجازه دهید خوب بسوزد تا شعله فرو کش کرده و فقط زغال های گر گفته بمانند. در مرحله ی آتش زدن چوب ها باید از مواد سوختنی مانند بنزین بهره برد، برخی از انواع زغال در این مرحله به ماده ی سوختنی بسیار زیادی نیاز دارند و زمانی که بنزین را برای روشن کردن زغال روی آن می ریزید تمام بنزین می سوزد اما زغال آتش نمی گیرد.
زغال فشرده با کمترین مواد سوختنی خیلی زود آتش می گیرد و شعله ور می شود خود این موضوع باعث می شود کار شما خیلی سریع تر انجام شود و نیازی به صرف زمان برای شعله ور کردن زغال نداشته نباشید، بعد از اینکه تمام قسمت های زغال به خوبی سوخت و گر گرفت آتش فروکش کرده و وقت درست کردن غذا می شود. سرعت و میزان ایجاد شعله نقش بسیار زیادی در میزان نگهداری حرارت داخل زغال دارد.
طریقه سفارش زغال فشرده به صورت عمده
خرید زغال فشرده به صورت عمده دو مزیت دارد:
- قیمت خرید زغال فشرده به صورت عمده خیلی پایین تر از قیمت خرید آن به صورت جزئی در می آید، زیرا فروشنده زمانی که کالای خود را به صورت عمده به فروش می رساند از فروش آن به صورت عمده سود فراوانی می برد و می تواند آن را به قیمت ارزان تری بفروشد.
- برای حمل و نقل زغال یک بار هزینه می کنید و نیازی به رفت و آمد چند باره ندارید. اگر بخواهید هر بار به صورت جزئی زغال خریداری کنید باید هر بار به مغازه بروید و هزینه هایی مانتد سوخت خودرو و … را متقبل شوید.
ما بهترین زغال های فشرده را با بهترین قیمت و کیفیت در اختیار شما قرار می دهیم. برای سفارش زغال فشرده به صورت عمده می توانید به صورت اینترنتی در سایت ما اقدام به ثبت سفارش کنید و یا با همکاران ما که اطلاعات تماس آن ها در قسمت تماس با ما موجود است تماس حاصل فرمایید و از کیفیت بالای زغال فشرده ما اطمینان حاصل کنید. هدف مجموعه ی ما جلب رضایت شماست.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.