در رفسنجان باغ های پستە مشکلات زیادی دارند و کار و تجارت پسته رو به خشک سالی می باشد تا حدی که بعضی از کشاورز ها درخت های خشک شده ی خود را به کوره های زغال سوزی می دهند. بی آبی نیز یکی از این مشکلات می باشد.
انواع زغال موجود در ایران
انواع مختلف و گوناگونی زغال وجود دارد که یکی از آن ها زغال قلیایی و لیمو می باشد این نوع زغال شکاف ندارد و مانند فلز هنگام شکستن صدا تولید می کند رنگ آن مشکی است و خیلی براق است و دارای هفتاد و هشت درصد وزن کربن است که بسیار ظریف است و حالت بلوری مانند دارد. کربن موجود در این زغال دارای سولفور نمی باشد و خالص است. در این نوع زغال اکسیژن و نیتروژن و هیدروژن نیز وجود دارد که اگر دما به هشتصد و هفتاد و پنج درجه ی سانتی گراد برسد از بین می روند. آبی که درون زغال وجود دارد به نسبت آب و هوا متفاوت می باشد. زغال لیمو باید توسط کوره های قدرتمند تولید شود چون حرارت و فشار زیادی لازم دارد تا محصولی با کیفیت بالا تولید کند و کوره ای که بتواند مدت زمان طولانی کار کند لازم است که این هم نیازمند یک طراح معتبر است. شکستگی زغال لیمو قیمت آن را در بازار به علت حساسیت مشتریان کاهش می دهد. باید گاز های داخل زغال نیز گرفته شود تا هنگام مصرف شکسته نشود و وقتی که روی آتش حرارت می گیرد در حال شکستگی صدایی تولید نکند و به اطراف پخش نشود. تنها رنگ و خام بودن زغال لیمو نشان دهنده ی کیفیت بالای آن نیست و نمی توان گفت که زغال گرافیت و خالص است. این زغال حساسیت بالایی دارد و اگر زیاد خام باشد دود ایجاد می کند و بوی بدی به همراه دارد. رشته ی خیلی باریک و نازکی که روی زغال وجود دارد و به رنگ قهوه ای می باشد نشان دهنده ی بی کیفیتی محصول است که با دقت کردن به زغال متوجه این خواهید شد. یک نوع دیگر از زغال وجود دارد که به آن زغال چینی گفته می شود این زغال با خاک اره و گرد زغال چوب تولید می شود و به آن زغال قالبی یا فشرده نیز گفته می شود زغال چوب را همراه گرد و چسپ مخصوص ترکیب می کنند و از این ترکیبات زغال چینی تولید می کنند البته باید تحت فشار و گرما نیز باشند و در قالب های گوناگون تولید شوند که چهارگوش یا تخم مرغی و به شکل استوانه ای هستند. و روش دیگری هم برای ساختن این زغال وجود دارد که در آن خاک اره نباید از جنس چوب های صنعتی باشد و باید الیاف طبیعی در آن به کار برود سپس این ترکیب ها باید خوب آسیاب شده و بعد از خشک شدن باید تحت فشار دستگاه های مخصوص قرار داد و همه ی ترکیب ها را به هم پرس کرد و سپس آن ها را در کوره های سنتی و صنعتی حرارت می دهند و بعد از اتمام کار و خارج کردن آن ها از کوره مواد را در یک محفظه نگهداری می کنند و بعد از دو روز زغال مورد نظر تولید می شود. زغال چینی طرفداران زیادی دارد چون جایگزین خوبی برای سوخت های دیگر می باشد و طبیعت را به علت آلایندگی تخریب نمی کند. نوع دیگر زغال که کافه ای یا قهوه ای نام دارد نوعی زغال است که بسیار با کیفیت است و از انواع چوب درختان تهیه شده است. نوع دیگری از زغال که زغال کبابی نام دارد که این زغال بدون جرقه و دود است و در هنگام سرخ شدن نیازی به باد زدن ندارد و خیلی دیر می سوزد و خاکستر می شود. زغال کبابی درجه یک زغال است اما به شرطی که ویژگی های بالا را داشته باشد این زغال نباید بو بدهد اگر بو بدهد یعنی بی کیفیت است. در هر کشوری با توجه به محیط زیست آن و نوع درختان آن کشور و چوبی که در آن جا وجود دارد زغال تولید می کنند و به فروش می رسانند. اما اکثر مردم از زغال های کبابی و زغال لیمو استفاده می کنند.
مشخصات زغال پسته
زغال پسته بسیار معروف است و ویژگی های زیادی را دارد که عبارتند از؛ در همه ی فصل های سال می توان از آن استفاده کرد و به راحتی پیدا می شود. قیمت بسیار مناسب و ارزانی دارد. در وسط عملیات خاموش نمی شود و تا زمانی که کامل می سوزد و به خاکستر تبدیل می شود می سوزد. بسیار مداوم است و خراب نمی شود. زغال پسته خیلی راحت روشن می شود و آتش می گیرد و دردسری ندارد. خاک زغال پسته را هنگام تولید توسط دستگاه سرند می گیرند. از این زغال برای کبابی و قلیان بسیار استفاده می شود.
تفاوت زغال پسته و زغال معمولی
برای سفید کردن دندان ها، ماسک های صورت، سلامتی بدن، شامپو، برای فیلتر های تصفیه ی آب و هوا و… از زغال چوب فعال استفاده می شود این زغال مزایای زیادی دارد و به سلامتی بسیار کمک می کند. اما نوع پودر آن برای تنگی نفس و عفونت ریه ها بسیار مضر است حتی از خمیردندان آن نیز باید با احتیاط استفاده کرد وگرنه باعث ساییدگی لثه خواهد شد و نباید بیش از اندازه مصرف شود. از این زغال استفاده های زیادی می شود برای سفید کردن دندان ها و روشن کردن پوست به عنوان ماسک صورت استفاده می شود. اما تفاوت آن با زغال معمولی این است که برخلاف زغال پسته سمی و سرطان زا نیست بلکه فواید درمانی زیادی را به خود اختصاص می دهد. این ماده از زغال سنگ نارس و پوست نارگیل و چوب آرام سوخته و کمی هم اکسیژن ترکیب شده است. و طی مراحلی غیر قطبی می شود و به ماده ای که سم را به خود جذب می کند تا چند برابر وزن خود، تبدیل می شود. این زغال شکل های مختلفی دارد از جمله؛ گرده، پودر، اسفنج، قرص و… که همه برای سلامتی کاربرد دارند اما زغال معمولی بسیار مضر است و برخلاف زغال پسته طرفداران زیادی ندارد و از کیفیت خوبی برخوردار نیست. زغال پسته برخلاف زغال معمولی همیشه در دسترس است. در کل پسته هیچ ضرری ندارد ولی زغال معمولی علاوه بر مضر بودن کار کردن با آن زیاد آسان نیست.
موارد مصرف زغال پسته
در برخی از فصل های سال مخصوصا هنگام برداشت میوه ها از درختان زغال چوب کم تر در بازار پیدا می شود و کسانی که در این زمینه کار می کنند این را خوب می دانند بیشتر در فصل های گرم این اتفاق می افتد. چوب های گوناگونی در ایران تولید می شود و این به این علت است که کشاورزی در ایران بسیار پر رونق می باشد و از این لحاظ کشوری ثروتمند است. اما اگر کسی در کار خرید و فروش زغال باشد باید انواع آن را به فروش برساند چون در برخی فصل ها بعضی از زغال ها یافت نمی شوند برای مثال در فصل های گرم مثل تابستان زغال لیمو به ندرت پیدا می شود پس در نتیجه نمی تواند از یک نوع زغال استفاده کند. انواع مختلفی زغال درخت پسته وجود دارد که شامل: زغال درخت پسته دامغان و زغال پسته سفید، زغال رخت پسته رفسنجان و کرمان می باشند. همه ی این زغال ها از نظر کیفیت و قیمت تقریبا با هم دیگر برابر هستند و نمی توان گفت نمونه ی برتری در بین آن ها موجود است. اما بقیه ی مراحل بستگی به تولید کننده دارد و هر شرکتی که زغال با کیفیت بالا تر و مرغوب تر تولید کند در رده ی زغال پسته نمونه قرار می گیرد. خاک زغال پسته بسیار پر فروش است و این به دلیل کیفیت بالایی است که زغال پسته قلیایی و دامغان دارند.
کیفیت زغال پسته چگونه است؟
برای تولید کردن یک زغال با کیفیت بالا از کوره زغال استفاده می شود. کلا دو نوع کوره برای تولید انواع مختلف زغال وجود دارد کوره ی سنتی و کوره ی صنعتی. که هر دو زغال های مرغوبی می سازند. قابلیت کوره ها با هم دیگر فرق دارند و متفاوت اند. کوره های دو منظوره ای وجود دارد که علاوه بر تولید کردن زغال با کیفیت بالا و مرغوب می توان پسته و انجیر را در این دستگاه تولید کرد. زغال پرسی یک نوع زغال فشرده است که در بازار یافت می شود ماده اولیه، میزان فشار و حرارت، نوع خشک کردن، کیفیت تولید زغال از عواملی هستند که می توان زغال با کیفیت را از زغال بی کیفیت تشخیص داد. باید خاک زغال با مواد مرغوب ترکیب شود و بعد از پرس کردن و خشک کردن و خارج کردن رطوبت آن و تحت فشار و حرارت قرار دادن در دستگاه و کوره تا زمانی که زغال های یک نواخت تولید شوند و بعد از اتمام عملیات زغال با کیفیت تولید می شود. هنگام خرید برای جدا کردن زغال بی کیفیت و با کیفیت از هم دیگر باید به خام بودن و شکننده بودن زغال، گاز گیری و حرارت و فشاری که به آن وارد شده است توجه کرد. زغالی که نشکسته باشد در بازار قیمت بالاتری نبست به زغالی که دچار شکستگی شده است را دارد. رنگ قهوه ای که روی زغال قرار دارد از بی کیفیتی زغال می باشد و باعث افت قیمت آن می شود. از نشانه های یک زغال با کیفیت این است که بوی بدی ندارد و حرارت بالایی دارد و دودی از خود تولید نمی کند و خاکستر اضافی ندارد. برای تشخیص زغال با کیفیت از زغال بی کیفیت راه های زیادی وجود دارد که باید به مقاله ها و وب سایت های معتبر مراجعه کرد تا اطلاعات کافی را بتوان بدست آورد.
جایگاه زغال پسته در ایران
زغال پسته در ایران از جایگاه ویژه ای برخوردار است و این تجارت بسیار پر سود و رونق است. در ایران حجم زیادی از این محصول تولید می شود که هم به دلیل داشتن مزایا و فایده های زیاد و هم به دلیل استفاده ی بسیاری که از این محصول می شود در ایران محصولی محبوب به شمار می آید. زغال خود در انواع گوناگونی تولید می شود که زغال پسته از مهم ترین آن هاست زیرا علاوه بر کاربرد فراوان آن آسان تر یافت می شود و قیمت مناسب تری دارد و در هر فصلی یافت می شود. در ایران هم به دلیل اینکه کشاورزی زیاد است این کار بیشتر در این کشور انجام می پذیرد و یکی از تجارت های مهم است. این محصول در بازار های ایران به مردم ارائه می شود و دارای اهمیت خاصی می باشد. در ایران برای فروش این محصول تبلیغات زیادی انجام می شود.
نحوه خرید زغال پسته در ایران
فروشنده های بزرگ و زیادی برای ارائه ی زغال پسته به مشتریان وجود دارد که این محصول را با کیفیت بالا و قیمت مناسب و با بسته بندی های مختلف چه به صورت عمده و چه به صورت خرده در خدمت مشتری قرار می دهند. این زغال از چوب درخت پسته و اضافه های درختان پسته تولید می شوند. کیفیت زغال، یکسان بودن و هم اندازه بودن آن ها، معتبر بودن شرکت تولید کننده و… از جمله عواملی هستند که در قیمت زغال پسته تاثیر گزار هستند. در ایران این کسب و کار بسیار پر رونق است و حجم زیادی از زغال را در انواع مختلف تولید می کند چون زغال پسته کاربرد های بسیار فراوانی دارد. در کرج این محصول تجارت خوبی را دربر گرفته است چون قهوه خانه و مکان هایی از این قبیل در آن جا فراوان است که به این محصول نیاز دارند. خریداران اصلی زغال پسته کبابی ها چایی خانه ها و قلیایی ها هستند. این زغال به دلیل ویژگی های زیاد خود مورد توجه خریداران قرار می گیرد. این محصول چون در هر فصلی یافت می شود و رونق دارد و به دلیل کیفیت بالای آن و قیمت مناسبی که دارد خریداران عمده بسیار به آن توجه می کنند و متقاضیان زیادی دارد. قیمت زغال لیمو بیش تر از زغال پسته است و این به این دلیل است که زغال لیمو کم تر یافت می شود و مانند. زغال پسته همیشه در دسترس نیست. شرکت های زیادی وجود دارد که زغال پسته سفید را تولید می کنند که رنگ آن بعد از تولید سفید است و یک نوع زغال پسته می باشد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.