زغال چوب فشرده که به زغال قالبی نیز شناخته می شود امروزه کاربرد فراوانی پیدا کرده است. این نوع زغال با بهرهوری بالا سبب کاهش مصرف زغال و به تبع آن کاهش مصرف چوب میگردد. ما در این وبسایت زمینهای مطمئن برای خرید زغال چوب فشرده ارزان را برای مشتریان عزیز فراهم آورده ایم. در این مقاله به انواع زغال فشرده و ویژگیهای آن میپردازیم.
انواع زغال چوب فشرده
زغال فشرده که از پر مصرف ترین نوع زغال محسوب می شود از ترکیب تکههای چوب (خاک اره)، تکه های ذغال و … تشکیل شده است. بسته به اینکه برای تولید زغال فشرده با کیفیت از چه موادی استفاده شود و چه موارد استفادهای برای آن در نظر گرفته باشیم، زغال های فشرده به انواع مختلفی دسته بندی میشوند.
در این قسمت به اختصار به معرفی چند نوع زغال و کاربری هرکدام می پردازیم:
زغال فشرده تولید شده از تکههای پوست پسته: همانطور که در بالا گفتیم، ساختار کلی زغال از خاک اره، تکه های زغال ریزتر بعلاوه ماده سوم دیگری تشکیل شده است. در ساختار زغال فشرده پسته، از تکه های پوست پسته که با دستگاه های مخصوص به قطعات بسیار ریز خرد شده اند استفاده شده است. این محصول سبب کاهش چشم گیر ضایعات مربوط به صنعت تولید پسته نیز شده و منجر به استفاده بهینه از آن میشود.
زغال پسته با کمترین خاکه برای مصارف خانگی از جمله مصرف برای کبابی کردن غذا بکار خواهد رفت. زیرا این نوع زغال با توجه به صد در صد طبیعی بودن آن، کمترین دود را نیز متصاعد کرده و هیچ نوع ضرری برای مصرف خانگی ندارد.
زغال فشرده تولید شده از تکههای پوست گردو: این نوع زغال هم همانند زغال پسته ترکیبی از سه آیتم است که این بار به جای پوست پسته از پوست گردو در ترکیب آن استفاده شده است. در این ترکیب میتوان به وجود 70 درصد خاک اره 10 درصد تکههای ریز یا همان خاک زغال که دیگر به صورت زغال قابل فروش نیست بعلاوه 20 درصد از پوست گردو اشاره کرد. این زغال در صورت سوخت مناسب و دریافت هوای کافی و رسیدن به اوج سطح اشتعال، میتواند حرارتی برابر با چهارصد درجه ی بریکِت تولید کند که حرارتی بسیار مناسب برای انواع مصارف خانگی و یا رستورانی است.
زغال تشکیل شده از چوب درخت لیمو: از نام این نوع زغال مشخص است که از تنه درخت لیمو تهیه میشود و زغال با کیفیت حاصله برای مصرف در قلیان سراها بسیار مناسب است. برای تولید زغال لیمو میبایست از کوره های بسیار پر قدرت که توانایی اعمال حرارت و فشار خیلی بالا به چوب لیمو دارند استفاده کرد و حاصل آن زغالی با کیفیت با سطحی براق، سیاه و یکدست خواهد بود. یکدست بودن تکه های زغال لیمو از این حیث اهمیت دارد که مصرف آن علاوه بر جنبه ایجاد حرارتی، جنبه تشریفاتی در کافه رستوران ها و قلیان سرا ها نیز دارد و می بایست از زغال شکیل روی قلیان استفاده شود.
سایر انواع زغال عبارتند از زغال بامبو، زغال بسیار با کیفیت بلوط و زغال سایر درختان مرکبات که از آن ها نیز میتوان در بسیاری از موارد استفاده کرد.
دو روش عمده تولید زغال فشرده با کیفیت:
- برای تولید زغال های فشرده که از خرده و خاکه سایر زغال ها تولید می شود، نیاز است تا مادهای جهت ایجاد خاصیت چسبندگی بین مواد به آن اضافه شود. این ماده که نوعی چسب طبیعی است هیچ گونه ضرری برای سلامتی انسان نداشته و فقط سبب افزایش استحکام تکه های زغال میشود. پس از تبدیل خرده زغال ها، ماده چسبنده به آن اضافه شده و پس از ایجاد خمیر اولیه، آن را وارد دستگاه میکنیم تا با فشار و حرارت بسیار بالا تبدیل به زغال فشرده یکدست و با کیفیت شود.
- اما در روش دوم که زغال از ترکیب چند ماده ذکر شده از جمله خاک اره تولید میشود،پس از خرد کردن اولیه مواد، می بایست مرحله بسیار مهم کربونیزاسیون را طی کند تا مواد طبیعی خام، با طی این مرحله تبدیل به کربن خالص قابل اشتعال در قالب قطعات زغال با کیفیت شوند.
زغال تولیدی از هر دو روش بسیار با کیفیت بوده و بسته به جنس و ساختار میتواند کاربرد متفاوت و گسترده ای داشته باشد. در بخش بعدی در مورد مشخصات زغال فشرده توضیحاتی را ارائه خواهیم کرد.
مشخصات زغال چوب فشرده
زغال چوب فشرده به گونه ای طراحی و ساخته می شود که دود کمی تولید کند و این دود به هیچ عنوان اگر برای مصرف کبابی استفاده میشود نباید طعم و بوی بدی به غذا داده و همچنین اگر برای قلیان مصرف می شود نباید طعم قلیان را عوض کند.
دود حاصل از زغال های فشرده موجود در سایت ما، عاری از هرگونه مواد سمی مضر برای بدن بوده و کمترین آسیب را به محیط زیست می رساند. چراکه همگی آنها به صورت ترکیبی از مواد تجدید پذیر و طبیعی مانند پوست گردو و پوست پسته تولید میشوند و همچنین برای تولید زغال لیمو فقط از شاخه های هرس شده درخت و یا درختانی که به سبب عمر بالا باید قطع شوند استفاده میشود.
مشخصات دیگری که می توان برای زغال فشرده با کیفیت بر شمرد عبارتند از:
- مدت زمان پیوسته سوختن و خاموش نشدن زغال: از آنجایی که این زغال ها در رستوران ها و قلیان سراها برای مشتریان استفاده میشوند، خیلی مهم است که زمان روشن ماندن مداوم بالا و یکنواختی داشته باشند تا سبب نارضایتی مشتری نشوند.
- اشتعال آسان: زغال با کیفیت برای روشن شدن نیاز به شعله و حرارت اولیه خیلی بالا نداشته و به سرعت مشتعل میشود. همچنین برای تداوم سوخت هم نیاز به باد زدن و یا هوای بسیار زیاد ندارد
- عدم تولید و پخش خاکستر به محیط اطراف: هیچکس مایل به استفاده از زغالی نیست که خاکستر زیاد تولید کرده و با کوچکرین باد، این خاکستر به اطراف پخش شوند.
- عدم تولید گازهای سمی: برخی از زغال های بی کیفیت در طول سوخت از خود گازهای با ترکیب سمی تولید می کنند که سبب سر درد و سرگیجه افراد در نزدیکی آن می شود. یک مزیت زغال چوب فشرده این است که حین سوختن گازهای سمی اعم از گاز سمی مونوکسید کربن تولید نمیکند.
- عدم تولید بوی زیاد و تغییر طعم قلیان: زغالی که دود زیاد از خود متصاعد کند سبب تغییر طعم کباب و طعم قلیان میشود. لذا می بایست طوری ساخته شود که کمترین بو و دود از سوختن آن حاصل شده و انرژی آن صرف تولید حرارت شود.
- طبیعت دوستی: برای تولید زغال فشرده با کیفیت نیازی به قطع هیچ درختی نیست. در واقع این نوع زغال در ذات و اسم خود نیز این ویژگی را یدک میکشد و متشکل از فشردن ریز تکه های بلا استفاده حاصل از تولیدی های چوب و خشکبار می باشد. این زغال ها از آن جایی که دود کمی نیز تولید می کنند، آسیب کمتری به محیط زیست وارد می شود.
- یکدست بودن: زغال فشرده با کیفیتی که با استفاده از دستگاه های پیشرفته تولید می شود به صورت قالب های یک اندازه و یکدست تولید شده و با توجه به شکیل بودن، برای مصرف در صنوف تشریفاتی مانند رستورانها، قلیانسرا ها و کافه ها مناسب هستند. علاوه بر این زغال فشرده با کیفیت از استحکام قابل قبولی برخوردار بوده و شکسته یا خورد نمیشود و همین امر سبب سهولت مصرف آن میگردد.
کاربرد زغال چوب فشرده
زغال چوب فشرده در صنایع مختلف رستورانی و پذیرایی کاربرد دارد. علاوه بر اینکه مصرف خانگی از این نوع زغال روز به روز در حال افزایش است.
این نوع زغال به دلیل حرارت بالا و استاندارد و در عین حال تولید بو و دود بسیار پایین برای کباب مناسب بوده و همچنین به دلیل عدم تولید گازهای سمی، مخصوصاً گاز منوکسید کربن در صورت استفاده برای قلیان, علاوه بر ایجاد حرارت ایده آل، موجب سردرد و یا سوزش چشم نمی شود. این ویژگی باعث میشود سلامتی افراد در محیط تهدید نشود.
این زغال ها در محیط های باز و یا محیطهای در بسته قابلیت استفاده دارند و نظر به کیفیت بالای آنها برای مصرف در آلاچیقهای در بسته و لژهای خانوادگی رستورانها عالی هستند. چراکه یکی از مشکلات عمده قلیان سراها و رستورانها در مصرف زغال در آلاچیق، ایجاد امکانات تهویه ای قوی صرفاً به دلیل استفاده از زغال بی کیفیت بوده است. اما زغالهای با کیفیت فشره که کمتر دود تولید میکنند میتوانند برای همیشه به این مشکلات پایان داده و موجب کاهش هزینه ها در این بخش شوند.
امکان اشتعال سریع و بدون دردسر زغال فشرده با کیفیت، سبب گردیده است تا مصرف کنندگان خانگی نیز ترغیب به استفاده بیش از پیش از آن شوند و حتی کباب پختن را به امری ساده تر نسبت به گذشته برای خانواده بدل کرده است.
مزیت های زغال چوب فشرده
زغال چوب فشرده مزیت های فراوانی نسبت به زغال های سنتی دارد که شامل موارد زیر میشود:
عدم آسیب رساندن به محیط زیست: باید توجه داشت که زغال فشرده از خاکه زغال و یا خاک اره تولید میشود و درختی مستقیماَ برای تولید آن از بین نمیرود.
کاهش تولید زباله در بخش های تولید پسته و گردو: یکی از بهترین راه های کاهش زباله در تولید پسته نبدیل پوست آن به زغال است که برای کشاورزان محترم موجب درآمد زایی از این بخش نیز میگردد.
ارتقا سلامتی افراد در اثر کاهش تولید دود: بیشترین آسیبی که از کشیدن قلیان ممکن است به بدن انسان وارد شود ناشی از استفاده از زغال بی کیفیت است. اگر زغال دود کمتر و عاری از هر گونه گاز سمی تولید کند، این آسیب بسیار کم خواهد شد.
افزایش کیفیت طعم قلیان: دود کم و حرارت مناسب سبب سوختن با کیفیت تر تنباکو شده و این سوختن با کیفیت باعث میشود تمام عطر و رایحه تنباکو بدون آنکه تغییری در آن ایجاد گردد از آن خارج شود.
کاهش مصرف زغال: از آنجایی که زغال فشرده تولید حرارت بسیار بالایی دارد و در عین حال زمان اشتعال آن طولانی تر است، لذا نیاز به مصرف زغال کمتری هم برای پخت کباب و هم برای مصرف قلیان خواهد بود. و به این ترتیب زغال کمتری مصرف خواهد شد.
تفاوت زغال چوب فشرده و معمولی
زغال چوب فشرده و زغال معمولی از لحاظ گوناگون با هم تفاوت دارند:
ساختار: زغال چوب معمولی مستقیماً از کربونیزاسیون شاخه درخت تولید میشود اما برای تولید زغال چوب فشرده در ابتدا ریز تکه های چوب، زغال و یا پوست گردو و پسته را با دستگاه خرد کرده و با ترکیب چسب طبیعی و فشار و حرارت بالا تولید میکنند
کیفیت: کیفیت زغال چوب معمولی به هیچ وجه با زغال چوب فشرده قابل مقایسه نیست. فاکتور هایی از جمله زمان سوخت، حرارت ایجاد شده، ایجاد آلودگی کم و از همه مهم تر طبیعت دوست بودن زغال چوب فشرده بسیار شاخص و قابل توجه است.
موارد مصرف: کاربرد زغال چوب طبیعی بسیار محدود بوده و به سختی می توان از آن برای قلبان استفاده کرد. اما زغال چوب فشرده گستره بالایی از مصرف دارد. هم مصرف پخت کباب و هم قلیان.
شکل و ظاهر: شکل ظاهری زغال چوب معمولی عموماً نا منظم و اصطلاحاً به صورت ریز و درشت میباشد. اما زغال فشرده اینگونه نبوده و دارای تکههای هم سایز و هم سان است و این ظاهر شکیل، برای مصرف کنندگان جذابیت بیشتری دارد.
هزینه: ناگفته پیداست که کیفیت بالای زغال فشرده و عمر سوختن بالاتر، سبب مصرف کمتر زغال شده و همین امر باعث میشود در هزینه ها صرفه جویی صورت گیرد.
راحت ترین راه خرید زغال چوب فشرده
برای خرید زغال به راحت ترین روش ممکن شما میتوانید به بخش فروش وبسایت مراجعه فرموده و از خدماتی مانند پاسخگویی آنلاین، پرداخت از درگاه بانکی امن و ارسال درب منزل یا رستوران بهرهمند شوید.
در این وبسایت همکاران ما آماده پاسخگویی به سوالات مشتریان محترم را دارند و با مشاوره و تشریح مشخصات زغال فشرده به شما دوستان کمک میکنند تا مناسب ترین محصول را خریداری نمایید.
شرکت ما آمادگی تولید و فروش عمده زغال چوب فشرده را دارد به شکلی که حتی عمده فروشان محترم در سراسر ایران میتوانند محصول مورد نطر خود را در هر حجمی به راحتی از طریق وبسایت سفارش داده و در کوتاه ترین زمان ممکن محصول را در هرکجای کشور تحویل بگیرند.
علاوه بر این، در صورت وقوع مشکل در هر مرحله از فرایند خرید، همکاران ما در بخش پشتیبانی آماده خدمت رسانی و حل مشکل خواهند بود.
شرکت ما با تولید با کیفیت ترین انواع زغال فشرده و مرکبات، زمینه صادرات آن را نیز به کشور های مختلف فراهم آورده است. و این امر سبب ارز آوری برای کشور میگردد.
تیم ما در شبکه های اجتماعی نیز فعال بوده و شما میتوانید از این طریق هم سفارش خود را به تیم ما کرده و پیگیری نمایید.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.