زغال کبابی مرغوب و در عین حال ارزان را از کجا می توان تهیه نمود؟ آیا سایت های اینترنتی و فروشندگان آنلاین قادر به تامین و تجارت انواع نمونه های تولید شده زغال کبابی برای خریداران عمده خواهند بود؟ زغال کبابی در ایران انواع مختلفی دارد زیرا برای تولید آنها از چوب انواع درختان جنگلی و باغی استفاده می شود. هر چن تا به امروز از نمونه هایی مانند زغال انجیر و پسته به صورت قلمی و کنده استفاده می شد اما طی سالهای اخیر انواع زغال بریکت کبابی جزء بهترین ها و مرغوب ترین بازار بوده اند که به علت قیمت ارزان و حرارت بالا از فروش مناسبی نیز برخودار بوده اند.
به عنوان خرید عمده انواع زغال کبابی به خوبی می دانید که تامین کنندگان اولیه، شرکت های تولیدی و وارد کنندگان زغال بریکت از جمله مراکز اصلی تامین زغال برای شما به شمار می روند اما امروزه روش های قدیمی معامله تا حدودی منسوخ شده و افراد بسیاری برای خرید نمونه های مرغوب و متنوع از کانال های اینترنتی و تجارت آنلاین زغال نهایت بهره را می برند. در این روش تنوع عرضه زغال کبابی یا قلیانی از سوی شرکت های پخش یا تامین کنندگان اینترنتی بسیار بیشتر و گسترده تر می باشد.
برای دانستن این که زغال خوب چگونه زغالی است و چه ویژگی هایی دارد، اول باید بدانیم که زغال چگونه به وجود می آید؟ زغال از ماده آلی کربن در اثر سوختن چوب و سایر قسمت گیاهان و حیوانات تهیه می شود که کاربرد های مختلفی دارد.
زغال استفاده های مختلفی داشته به عنوان مثال برای پخت وپز چه در زمان حال چه در زمان قدیم که اجاق گاز به این صورت برای پخت و پز وجود نداشته از زغال استفاده می کردند.
اطلاعاتی در مورد زغال کبابی
انواع زغال با توجه به ویژگی ها و موادی که در تهیه آن ها به کار رفته به نه گروه زیر تقسیم می شوند که هر کدام کارایی مخصوص خود را داردند:
- زغال لیمویی: که از سوزاندن چوب درخت لیمو به وجود آمده و سیاه و براق بوده و جز زغال های با کیفیت است و نباید در آن شکاف وجود داشته باشد. بیشتر برای قلیان مورد استفاده قرار می گیرد و بر خلاف سایر انواع زغال حالت جرقه زدن نداشته و مدت زمان طولانی تری روشن می ماند.
- زغال فشرده: به صورت قالبی از خرده های چوب و خاک اره تولید می شود و در قالب با شکل های مختلف و با چسب طبیعی چسبانده شده و در داخل کوره پخته می شود. و به علت آلودگی کمتری که نسبت به سایرین ایجاد می کند امروزه جایگزین مناسبی برای زغال سنگ می باشد.
- زغال کافه ای یا قهوه ای: که از چوب انواع مختلف درختان مرکبات تهیه شده است.
- زغال کبابی: که برای تهیه کباب از این نوع زغال استفاده می شود.
- زغال پسته: از چوب درخت پسته تهیه می شود دوام بالایی داشته و به عنوان زغال کبابی هم قابل استفاده است.
- زغال بامبو: که از ساقه بامبو تهیه شده و برای ساخت آن هیچ درختی قطع نمی شود.
- زغال مجلسی: که به صورت سکه ای و حبه قندی در قالب مخصوص ساخته شده و برای قلیان در سفره خانه ها از این زغال استفاده می شود.
- زغال چینی: یا زغال مصنوعی که برای ساخت آن از ضایعات چوب مثل خاک اره چوب گردو و …. استفاده شده که در آن درختی قطع نمی شود و به علت این که به محیط زیست آسیب نمی زند مصرف آن در میان مردم رو به افزایش است.
- زغال طراحی: بسیاری از هنرمندان و طراحان برای خلق پدیده های خود از این زغال استفاده می کنند.
از زغال های پر مصرف ایرانیان می توان زغال کبابی و لیمویی را نام برد. البته اگر شما قصد پخت کباب را دارید از انواع زغال هایی که در بالا نام برده شده می توانید استفاده کنید اما زغال کبابی با توجه به اسمش برای پخت کباب تولید شده و در مقایسه با سایر زغال ها قیمت مقرون به صرفه تری دارد.
کیفیت بالای زغال کبابی به چه عواملی بستگی دارد؟
معیار تشخیص زغال با کیفیت ماده اولیه مورد استفاده در آن و میزان حرارتی که زغال در کوره برای پخته شدن دیده و زمان خشک شدن آن می باشد که این معیار با توجه به ویژگی های زغال قابل تشخیص است و به صورت خودبخودی قابل فهمیدن نیست.
علائمی که نشان می دهد زغال ما معیار های کیفیت را داشته عبارتند از دوام بالا داشته و در زمان کوتاه خاموش نشود و یکی دیگر از ویژگی ها این است که زغال شما خوب بسوزد یعنی حرارت زیاد تولید کند تا کباب شما به صورت کامل پخته شود و ویژگی دیگر این است که زغال حین سوختن نباید خاکستر زیادی تولید کنند چرا که تولید شدن زیاد خاکستر نشان دهنده دوام پایین و تمام شدن زودتر زغال است و با خاکستر شدن زغال آتش شما رفته رفته رو به خاموشی می رود.
یکی از معیار های تشخیص کیفیت زغال لیمو نگاه کردن به بافت زغال و قهوه ای نبودن لایه زیر آن است.
دانستن این موضوع خالی از لطف نیست که درست است کیفیت زغال مهم بوده و هر چقدر کیفیت آن بیشتر باشد زغال مرغوب تر است اما نحوه طبخ شما هم روی سلامت غذای شما بسیار تاثیر گذار است چرا که باید از گوشت هایی که چربی کمتری داشته استفاده کنید تا دود کمتری ایجاد شود و باید قطعات گوشت به گونه ای خورد شود که حرارت به تمام قسمت های آن برسد و گوشت خام نباشد زیرا گوشت خام انگل های ریزی داشته و در دستگاه گوارش شما این انگل ها شروع به رشد و تکثیر می کنند شما برای درمان این مشکل باید خیلی از آزمایش ها را انجام داده و دارد های مخصوص مصرف کنید در صورتی که با رعایت چند نکته می توانید این هزینه های اضافی و دردی که تحمل کردید و زمان زیادی را در مطب دکتر گذرانده اید را پرداخت نکنید .
نکته ای کاربردی در مورد زغال کبابی
روش تولید زغال کبابی به دو روش امکان پذیر است یکی روش سنتی آن که افراد هیزم را از جنگل ها جمع آوری کرده و در محیط خارج از خانه و در هوای آزاد شروع به سوزاندن آن می کردند و زغال تهیه می شد، اما ایراد این روش آزاد شدن گاز های شیمیایی مخرب بر محیط زیست است که امروزه از این روش کمتر استفاده می شود.
اما در روش دوم چوب مورد نظر را که می خواهند زغال از آن چوب باشد را تهیه کرده و در داخل کوره های زغال پزی قرار می دهند و آتش را روشن می کنند بعد از زبانه کشیدن آتش دریچه را مسدود کرده و از خروج گاز هایی که از سوختن آزاد می شود جلوگیری به عمل می آورند.
مزیت این روش جلوگیری از خروج گاز های حاصله و آلوده کردن محیط زیست می باشد. و اولین موضوع مهم برای اکثر افراد حفاظت از کره زمین و عدم آسیب رساندن به آن است چرا که سللامتی انسان در محیط سالم امکان پذیر است.
برای تهیه زغال فشرده باید مواد آن را در درون قالبی که مد نظر شما است بریزید و با چسب هایی طبیعی مواد را به هم فشرده کرده و داخل کوره زغال پزی می گذارید و تفاوت این روش با سایر روش ها این است که دیگر گاز حاصله را حبس نمی کنند بلکه از طریق یک منفذ آن گاز را دریافت کرده و مواد کاربردی مثل الکل، استون و اسید استیک به دست می آورند.
نوع چوبی که شما برای تهیه زغال استفاده کرده اید و همچنین قطر و اندازه و محل قرار گیری آن در کوره زغال پزی و گرمایی که به آن می رسد و رطوبت چوب در کیفیت زغال شما تاثیر گذارند و با رعایت این موارد و همچنین استفاده از کوره زغال پزی مناسب شما می توانید زغال تولید کرده و به فروش برسانید.
یکی دیگر از کاربرد های سوختن زغال تولید گرما است که در شومینه ها از نوع مخصوص شومینه استفاده می کنند. در زمان های قدیم برای شستشو از خاکستر زغال برای تمیز کردن و سفید کردن ظروف استفاده می کردند و همچنین زغال در علم پزشکی نیز کاربرد دارد از کاربرد های آن در علم پزشکی سفید کنندگی دندان است و همچنین در مسمومیت های دارویی از شکل فعال آن که شارکل نام دارد استفاده می کنند که دارو اضافی که برای بدن مضر است جذب بدن نشود.
بررسی علل استفاده از زغال کبابی
یکی از غذا هایی که معمولا افراد در دورهمی های خود و زمانی که به پیک نیک می روند مصرف می کنند کباب است که این غذای خوشمزه طرفداران زیادی داشته، اما برای پخته شدن نیاز به زغال دارد. و غذایی که این گونه طبخ می شود نسبت به سایر روش های طبخ سالم تر بوده چرا که برای پخته شدن نیاز به روغن نداشته و همین امر باعث می شود کالری مصرفی پایین بیاید و طعم مطبوعی داشته و اگر به درستی طبخ شود یک غذای سالم به حساب می آید.
چرا باید از زغال کبابی استفاده کنیم؟ تفاوت مواد تشکیل دهنده و نحوه تولید این زغال ما را ملزم به خرید و استفاده از این نوع زغال کرده است زیرا فرمول ساخت این زغال به گونه ای طراحی شده که شما بتوانید روی آن غذا درست کنید.
دیر سوز بودن زغال کباب باعث می شود که به غذای شما فرصت پخته شدن دهد و به عبارت عامیانه غذای شما مغز پخت شود. و این ویژگی دیر سوز بودن باعث می شود خاکستر کمتری تولید شود و ماندگاری آتش بیشتر باشد.
نکته جالب در رابطه با زغال این است که ماده تشکیل دهنده آن کربن همان ماده تشکیل دهنده گرافیت و الماس است و اما چرا زغال تبدیل به الماس نشده است؟
به تفاوت ساختار و آرایش قرارگیری عنصر کربن از این عنصر سه ماده زغال، گرافیت، و الماس پدید آمده است.
البته لازم است بدانید که الماس در عمق زمین در دما و فشار بالا تولید می شود و اگر توانایی مقاومت در برابر حرارت و فشار داشته باشد و در برابر فشار ها صدمه نبیند می توان به الماس تبدیل شود و دلیل گران قیمت بودن الماس همین فرایند پیچیده و طولانی است و یکی از زیور آلات مورد علاقه خانوم ها است.
اما بر خلاف ظاهر سیاه زغال این جواهر شفاف و سفید و درخشنده است.
اما بر خلاف آن گرافیت هم مانند زغال رنگ سیاهی داشته و مغز مداد از آن تولید شده و بافت آن به گونه ای است که می توانید خطوطی روی کاغذ طراحی کنید.
از کاربرد های خوشمزه زغال درست کردن نوشیدنی چایی است که ایرانیان علاقه زیادی به نوشیدن آن داشته و هم در سماور های مخصوص که در داخل آن ها مخزنی تعبیه شده که زغال های داغ درون آن قرار گرفته و با عطر و حرارتش باعث دم کشیدن چایی می شود، البته برای تهیه چایی زغالی حتما وجود سماور لازم نیست و شما می توانید این نوشیدنی را نیز با کتری تهیه کنید.
هر آنچه پیش از خرید زغال کبابی باید بدانید
زغال کبابی باکیفیت زغالی است که بو نداشته باشد و جرقه نزند و احتیاج به باد زدن مداوم نداشته باشد و تا عمل باد زدن متوقف می شود خاموش نشود و دیرتر رو به خاکستر شدن برود.
توجه به این نکته هنگام کباب کردن ضروری است و آن این است که شما نباید به صورت مداوم زغال را باد بزنید چرا که زغال با کیفیت با دوام است و دیر تر رو به خاموشی می رود و باد زدن مداوم شما باعث می شود که زغال شعله ور تر شده و خاکستر شده و زودتر تمام شود و باد زدن باید به صورت هماهنگ و در زمان های یکسان و با یک فشار دست باشد نباید خیلی تند و خیلی آرام باشد.
در مورد زغال کبابی خوب توجه به این نکات هنگام خرید آن لازم است: اولین نکته اندازه زغال است و یک زغال با کیفیت باید درشت بوده و ریز نباشد و به عبارتی خاک زغال نباشد.
و نکته دیگر که در برسی زغال قلیانی هم مورد برسی قرار می گیرد سیاه و براق بودن آن است چرا که این موضوع نشان دهنده پختگی زغال و خام نبودن آن است و سایر نکات بدون بو بودن و جرقه نزدن در بالا به آن پرداخته شده است.
خرید اینترنتی به علت صرفه جویی در وقت و هزینه و دریافت سریع محصول مورد نظر از بهترین روش های خرید است.
بهترین مارک زغال کبابی در بازار بین المللی
زغال درجه یک صادراتی که به سایر کشور ها صادر می شود باید بهترین مارک زغال را داشته باشد و کیفیت بالایی داشته و به صورت بسته بندی های مناسب که در طول جابه جایی بسته پاره نشوند و از زغال در برابر فشار و افتادن حمایت کنند تولید و عرضه می شوند.
این زغال ها به بیشتر کشور های دنیا صادر شده به علت کیفیت بالایی که دارند طرفداران زیادی داشته و یکی از پر سود ترین محصولات برای صادرات است.
و زغال ها با توجه به چوب مورد استفاده در آن و نحوه پخت و فراوان بودن چوب مورد استفاده و نحوه پخت آن قیمتش متغیر است.
علاقه ایرانیان به خوردن کباب و غذاهای لذیذ و مفید باعث شده که زغال ایرانی در بسیاری از کشور ها معروف شده و با توجه به منابع طبیعی زیاد در کشورمان و تولید زیاد انواع زغال و علاقه مند بودن به زغال ایرانی منجر به صادرات این زغال به سایر کشور های دنیا شود.
زغال به صورت کیلویی و بسته ای به فروش می رسدو در اکثر مغازه ها وجود دارد که به طبع قیمت کیلویی آن نسبت به بسته ای کمتر است چرا که هزینه ی بسته بندی برای آن پرداخت نشده است.
در نوع دیگر فروش زغال شما میتوانید هم به صورت عمده ای که برای فروش می خرند و هم به صورت محدود که برای استفاده شخصی می باشد تهیه کنید که خرید عمده آن از مراکز تهیه کننده قیمت مناسبت تری نسبت به خرید محدود آن دارد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.