فرآوری برنج عمدتاً شامل آسیاب برنج است که با از بین بردن پوسته و تمام یا بخشی از لایه سبوس، شلتوک را به برنج تبدیل می کند.
آسیاب کردن برنج مرحله بسیار مهمی است و هدف از آسیاب جدا کردن پوسته و سبوس آن به منظور تولید هسته برنج سفید خوراکی و عاری از ناخالصی است.
برنج کیسه ای تایلندی از باکیفیت ترین برنج ها می باشد.
ربانی و علی گزارش می دهند که در نتیجه فرآوری، برخی از مواد مغذی ضروری مانند تیامین و ویتامین B از بین می روند.
فرآیند آسیاب و به دنبال آن پرداخت 67 درصد از ویتامین B3 ، 80 درصد از ویتامین B1 ، 90 درصد از ویتامین B6 ، 50 درصد از منگنز و فسفر، 60 درصد از آهن و تمام فیبرهای غذایی را از بین می برد.
و همچنین اسیدهای چرب ضروری موجود در انواع خام آسیاب نشده.
برنج خشن (همچنین شلتوک) روی آسیاب برنج قهوه ای، برنج آسیاب شده، جوانه، سبوس، شکسته و پوسته تولید می کند.
هر کدام از این ها خواص منحصر به فردی دارند و می توان از آنها به روش های مختلفی استفاده کرد.
میزان ارزش افزوده در برنج و محصولات برنج به الگوی استفاده از این اجزا به طور مستقیم یا به عنوان مشتقات بستگی دارد.
برای انواع برنج رنگی، تنها سه مرحله اول آسیاب، یعنی پیش تمیز کردن، پوستگیری و جداسازی اعمال میشود و سبوس و جوانه دست نخورده باقی میمانند.
لایه های مختلف برنج حاوی مقادیر متفاوتی از مواد مغذی است.
لایه سبوس سرشار از فیبر غذایی، مواد معدنی و ویتامین B کمپلکس است در حالی که لایه آلورون حاوی کمترین مقدار است.
آندوسپرم برنج غنی از کربوهیدرات است و همچنین حاوی مقدار معقولی از پروتئین قابل هضم، با مشخصات اسید آمینه مطلوب نسبت به سایر غلات است .
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.